Dag 7 - Det här vill jag ha.

Såg att jag hade påbörjat en utmaning för länge sedan utan att göra den klart. Haha, så jag fortsätter på den nu. Hade gjort t.o.m. dag 6, så jag börjar på dag 7 nu. Med rubriken "Dag 7 - Det här vill jag ha.".
 
Okej. Nu ska jag vara ärlig. Egentligen är jag inte så materiell av mig som jag kanske kan verka, när jag ofta bloggar om nya kläder, skor, inredning och sådant. Det är lättsamma ämnen helt enkelt, sådant som går bra att prata om med vilken typ som helst nästan. Och visst, jag tycker att många kläder är fina, såklart. Men jag går otroligt sällan runt och grubblar över någon tröja jag sett som jag önskar mig. Jag tror på riktigt inte att jag skulle bli en lyckligare människa i mitt lilla hjärta om jag vann 100.000 kronor och kunde köpa allt vackert jag ser. Jag är  gladare över att jag har ett fungerande liv, är frisk, har några fantastiska vänner och har en kärlek att dela vardagen med.
 
Sådant som dessvärre kan hålla mig vaken om nätterna är tanken på att andra inte har detsamma. Alla människor som inte har mat, vatten, ett hem - och allra värst, inte har någon. Och att jag känner mig rätt så maktlös, när jag så starkt känner för det som jag själv kallar 'people help people'. Alla är vi bara små varelser på jorden, och alla har vi små hjärtan som slår och ett liv att leva. Varför hjälper vi inte varandra? Istället för att såra varandra? Alla går vi samma öde till mötes, och oavsett hur många miljoner vi har på kontot så får vi inte med oss en krona när vi dör. Inför döden står vi alla lika.
 
Ja, det är ett svårt ämne att tackla. Och vad jag vill komma fram till är att det jag allra helst i livet vill ha, inte är den där dyra snygga tröjan på MQ utan att människor hjälper varandra. Att vi någonsin slutar vara så giriga och elaka. Och fastän jag vet att det aldrig någonsin kommer att bli så, så är det ändå det jag helst vill ha.
 
Nu ska jag inte skriva mer om sådant här. Tillbaka till det ytliga.

Kommentarer
Postat av: Emma

Tack så mycket. :)
Jo, det skulle va himla välbehövligt faktiskt. ;)

2013-08-27 @ 09:44:32
URL: http://eembla.blogg.se
Postat av: Miss Baby Peaches

Fint skrivet!

2013-09-04 @ 19:02:12
URL: http://missbabypeaches.se/

Kommentera inlägget här:
.. men tänk på att det du skriver i din kommentar kommer att vara möjligt för många att läsa och kan spåras via ditt IP-nummer.


Namn:
Spara information

E-postadress: (visas ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0