Storsjöyran 2010 ♥


Bild: storsjöyran.se
Om två dagar drar den härliga festivalen Storsjöyran igång för i år
, och jag längtar innerligt! Jag har varit på ett flertal festivaler men det finns ingen med samma gemenskap och charm som våran egen jämtländska. Med ett relativt stort tivoli, ca 80 artister (på 9 scener), ett långt krogstråk och "lyckliga gatan" håller jag Storsjöyran varmt om hjärtat även i år.

I år ser jag framförallt på N.E.R.D, Lars Winnerbäck, Kent, Avatar och Markus Krunegård, men även många andra artister.

Därför åker jag till Östersund i morgon och kommer inte hem förens på måndag, så räkna med dålig (eller möjligtvis ingen alls) uppdatering, så ha en jättefin helg ♥

Frågestund nr. 1 - svaren!

Nu kommer svaren från min frågestund! Läs och njut :)


Vars bor du?

Svar: Jag bor med mina föräldrar i ett lagom stort hus 9 mil utanför staden Östersund. Jag har även en egen lägenhet i Östersund där jag kommer att bo nu till hösten när jag börjar mina gymnasiestudier.

Vilket datum fyller du år?
Svar: Jag fyller år den 1 April (vilket inte är så kul som det låter, haha).

Hur gammal är du?
Svar: Jag är 16 år.

Vad vill du syssla med i framtiden?
Svar: Jag börjar snart frisörutbildning och kommer därefter att jobba med det!

Vad gillar du för musik?
Svar: Jag lyssnar mest på 50-tal och rockabilly. Men jag är en trogen allätare och gillar det mesta, bland annat metal.

Vad är det bästa du vet?
Svar: Hm, svårt att välja något när jag inte får någon specifik riktning. Det allra bästa jag vet är nog att vara utomlands med mina föräldrar. Att åka på veteranbilsträffar och cruisingar är också något jag älskar att göra. Jag gillar även att vara på festival med goda vänner och bara ha riktigt kul och röja runt.

Favoritfärg?
Svar: Enkelt – svart! När jag var 9 och alla mina vänner gillade rosa så var min favoritfärg alltid svart och jag har absolut inte ändrat mig. Svart, röd och vit håller jag hårt fast vid.

Vad är det bästa med att blogga tycker du?
Svar: Känslan av att ha något att berätta!

Hur länge har du bloggat?
Svar: Sammanlagt i kanske 3-4 år? Jag har haft många olika bloggar.

Varför började du blogga och varför fortsatte du?
Svar: Jag ville skriva mina åsikter. Jag fortsatte för att det var kul att kunna säga vad jag tycker och tänker samt att berätta om vad som händer och sker. Att få visa upp mina bilder och att få designa bloggen, att få vara en del av bloggvärlden.

Favoritblogg?
Svar: Jag har ingen favorit. Jag läser dock sällan vardagsbloggar. Känner jag mig intresserad av inredning så läser jag en inresningsblogg, vill jag veta något om matlagning så kollar jag en matlagningsblogg och så vidare .. Dock har jag sedan ca 2 år tillbaka ögnat igenom Kenzas lite nu och då.


Om du levt på 50-talet, vad hade du velat bo och göra då?
Svar: Jag hade velat ha mycket tid i hemmet och ute med mina väninnor. Jag hade kanske jobbat som frisör eller ägt ett litet charmigt café. Jag hade nog velat bo i en mindre stad och varit gift med en trevlig och välbetald Elviskopia, haha. Kul fråga! Insåg att det är ungefär vad jag vill nu i framtiden också.

Bästa sommarminne?
Svar: Svårt! Jag kan faktiskt inte svara på det. Utlandsresor, härliga cruisingar och festivaler gör alla somrar värda att längta efter. Varma sommarnätter ute är alltid så härliga. Storsjöyran har jag varit på varje sommar sedan jag var ca 9 år och det blir bara bättre och bättre för varje år som går!

Gillar du att vara på gröna lund?

Svar: Jag har aldrig varit där, karuseller ger mig panik så jag vågar inte chansa. Åker helst bara kaffekopp, haha ;)

Gillar du att titta på simpsons?
Svar: Jag ser sällan på simpsons förutom när jag gör det med min pojkvän (han missar sällan ett avsnitt).

Vem skulle du helst vara för en dag?
Svar: Ingen specifik person kanske. Bara en kvinna under 50-talet som har det gott ställt och kunde göra som hon ville. Världen verkade friare då. Rekordåren var så speciella och framstod som så glada. Det vore en intressant upplevelse att verkligen få infinna mig i 50-talet istället för att bara drömma om det.

Tack för alla frågor! ♥ Det var kul och jag kan säkert tänka mig att göra om det någon gång.


Frågestund?
Frågorna kommer att publiceras efter helgen.
Något du undrar över? Något du är intresserad av att veta? Något som du vill att jag ska berätta om? Passa på att ställa just dina frågor nu när du har chansen!

Ingen fråga är för random för min blogg, haha.

Sista jobbdagen & sedan myshelg!

Fan vad jag har uppdaterat dåligt. Men nu har jag inte någon ursäkt längre så here I go.
Jobbar sista dagen imorgon, så därefter är jag ledig tills skolan börjar. Härligt!

Mina föräldrar är utomlands i två veckor
så det är bara jag och syster hemma. Men i morgon drar hon till stan och istället kommer pojkvännen hit så det blir en lugn helg med honom. Ser faktiskt fram emot det. Ska tvinga honom att spela Uno, Yatzy och ett flertal olika kortspel med mig. Om och om igen. I love it, haha.


Har förresten funderat över att ha mitt livs första frågestund .. är det en bra idé?

Pentti - the truth.

Jag kom precis på att jag inte har nämnt något mer om den lilla svarta valpen som jag införskaffade i början på sommaren.

Valpen, som heter Pentti, är en helvild liten herre på 11-12 (?) veckor. Hans favoritsysslor är att riva trädgården (äta blommor, slakta krukor, kasta sig i buskar så grenar går av och starta krig emot humlor) och att riva inomhus (tugga sönder filtar, riva sönder kataloger och tidningar, dra runt på kuddar och handdukar, gnaga på bordsben, gömma mat överallt och att göra sig ovän med husets andra hund).


Och när han har smygit runt där det är nymålat (och där han är portad ifrån att vara), ligger han på köksgolvet med vit utomhusfärg på örat och ger en blicken som säger "jag skulle aldrig göra något som jag inte får göra, matte".

Jag har ju en egen lägenhet ..

Just nu sitter jag och tittar i inredningsbloggar. Jag tycker sådant är jättekul, men den här gången gör jag det inte bara för nöjets skull utan även för att jag behöver lite tips och ideér. Jag har ju en egen lägenhet som jag ska stöka i ordning så att jag kan flytta dit när skolorna börjar.

Det kommer bara att bli mitt hem under veckorna, så jag kommer inte lägga ner allt för mycket energi och pengar på det. Jag är ju trots allt 16 år och kommer med all säkerhet att göra mig av med lägenheten direkt när jag slutat gymnasiet.

Jag har alltid otroligt mycket ideér själv
och behöver egentligen inte så mycket inspiration (jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det) men en riktigt härlig och hjälpsam hemsida är i alla fall hemmakanalen.se.Här är ett försök till att visa hur planlösningen i min lägenhet är. Men det är bara på ett ungefär. Har bara varit i lägenheten en enda gång så jag är inte riktigt säker på exempelvis städskrubbens placering.

Bilder från helgen! ♣

Inte för att jag vill ge er en bildbomb, men jag orkar inte skriva något just nu och istället låter jag några få bilder berätta om helgen.

Bilbedömning/tävling i fredags kväll;
Backrace med veteranbilar under lördagen;


Den svarta är så jäkla härlig!

Cruising med musik och öltält på lördagkväll;

Willie Lee's, ett rockabillyband som gjorde alla fyllhattar glada och danssugna.

Och sist men inte minst en bild på min farsas bil, den som han oftast får skjutsa runt mig i när jag ska någonstans, haha.

.. sedan vid halv åtta drar jag ut.


[Bild ifrån i onsdagskväll].
Snart ska jag göra mig i ordning
(jag har inte ens tagit på mig kläder efter allt solande) och sedan vid halv åtta drar jag ut. Ikväll får jag äntligen träffa Stoffe som jag inte har sett på tre veckor, härligt!

Ha en fin kväll allesammans ♥

RSS 2.0